Doprava zdarma na výdejní místa
Šéfkuchařský nůž XinZuo H B13H 6.5"
Kategorie: | Šéfkuchařské nože |
---|---|
Záruka: | 3 roky |
Druh oceli: | Damašková |
Řada nožů: | Yu B13H |
Velikost čepele: | 6,5" |
Šéfkuchařský nůž XinZuo Yu 6,5" (B13H)
Šéfkuchařský nůž XinZuo Yu B13H s velkostí 6,5" pochází z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů. Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný, díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování.
Šéfkuchařský nůž od XinZuo s širokým využitím
Šéfkuchařské nože jsou oblíbené pro svou univerzálnost a u XinZuo Yu tomu není jinak. Tvarem své čepele a ostřím je vhodný pro krájení ovoce, zeleniny i masa. Do určité míry dokáže nahradit celou řadu specializovaných nožů. Šéfkuchařský nůž by neměl chybět v žádné domácnosti.
Vyroben z prémiových materiálů s mistrnou ruční prací
Tento šéfkuchařský nůž je vyroben z prvotřídní damaškové oceli (damascus steel), ze které se vyrábí ty nejlepší nože. Čepel nože s tvrdostí 60±2 Rockwella je vyrobena ze 67 vrstev. Kvalitní ocel spolu s tradiční technikou výroby zajišťuje dlouhou životnost nože. Povrch nože umožňuje dokonalý řez s minimem tření a lepení surovin. Rukojeť nože je vyrobena z ebenového dřeva, které v čase neměkne a neudržuje zápach. Její dokonalý tvar a délka umožňuje snadné a ladné krájení bez toho, aniž by nůž z ruky vyklouzával. Barva a vzhled materiálu rukojeti nože se může oproti produktovým obrázkům mírně lišit z důvodu výroby rukojeti z jiného kusu dřeva nebo rozdílným stářím dřeva. Odstín kresby na čepeli se může také lišit, protože každý nůž má skládáním vrstev oceli unikátní vzhled.
Nákres konstrukce čepele nože

Zajímavost: XinZuo jako přední inovátor v oblasti výroby kuchyňských nožů kombinuje tradiční a nejmodernější techniky výroby. Díky jeho nejmodernější metodě vakuového tepelného zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými pouze běžným tepleným zpracováním vyšší tvrdost a ostrost, též delší živostnost. Ve spojení s tradičním závěrečným ručním ostřením nožů mistry nožíři, s jejichž umem předávaným z generace na generaci se žádný stroj nemůže srovnávat, mají kuchyňské nože XinZuo i prémiovou ostrost, kterou strojově ostřené nože nedosahují.
Dárkové balení nože
Šéfkuchařský nůž XinZuo Yu B13H 6,5" je zabalen v luxusní dárkové krabičce, se kterou je ideálním praktickým dárkem do domácnosti. Svým luxusním vzhledem dárková krabička i kvalitní nůž od výrobce XinZuo udělají radost každému obdarovanému.
*Nůž na obrázku je pouze ilustrativní. Všechny nože mají stejné dárkové balení.
Rozměry a parametry šéfkuchařského nože
Nůž XinZuo Yu B13H 6,5" | |
Značka: | XinZuo |
Řada: | Yu B13H |
Typ nože: | Šéfkuchařský nůž |
Délka čepele: | 165 mm |
Výška čepele: | 45,5 mm |
Délka rukojeti: | 130 mm |
Celková délka: | 295 mm |
Tloušťka: | 2.4 mm |
Hmotnost: | 235 g |
Materiál čepele: |
Damascénská ocel 10Cr15CoMoV (ekvivalent oceli VG10) Nerezová ocel 316L |
Tvrdost: | 60±2 Rockwella |
Rukojeť: | Ebenové dřevo |
Místo výroby: | Yangjiang Čína |
Ne nadarmo se říká, že Vám nůž bude sloužit tak jak se o něj budete starat.
- Nože XinZuo nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro nejlepší zachování ostrosti nůž umyjte pod tekoucí vodou a osušte.
- K umývání nože nepoužívejte houbičku na mytí nádobí, její abrasivní povrch může poškodit ostří a zanechat mikro-škrábance na čepeli nože. Nepoužívejte agresivní mycí prostředky na nádobí, může dojít k poškození dřevěné rukojeti.
- Nože nepoužívejte na krájení tvrdých a zmrzlých potravin, mohlo by dojít k poškození ostří.
- Nože nepoužívejte k páčení a vyvarujte se ohýbání a pádům na tvrdý povrch.
- Nože vždy uchovávejte v dostatečné vzdálenosti od dětí a domácích mazlíčků.
- Nožem krájejte pouze na měkkém povrchu ideálně dřevěném prkénku. Krájení na kovu, keramice, kameni atd. bude mít vliv na životnost nože a jeho ostří.
- Při shrnování potravin z prkénka používejte opačnou stranu čepele. V opačném případě bude docházet k postupnému tupení ostří.
- Při delším nepoužívání nožů doporučujeme potřít čepel olejem.
Naše dodatečné tipy pro dlouhou životnost ostří nože:
✅ Pro pravidelnou údržbu nožů doporučujeme používat naše kvalitní ocílky. V případě většího opotřebení ostří nože doporučujeme brusné kameny.
✅ Pro šetrné skladování nožů doporučujeme naše stojánky nebo magnetické lišty.
✅ Pro zachování ostří nožů a prodloužení jejich životnosti doporučujeme krájet na našich dřevěných prkénkách.