Doprava zdarma na výdejní místa
Japonský nůž - typ nože
Slovní spojení japonský nůž je ve světě nožů pojem sám o sobě. Vzhledem k dlouhé historii nožířství v Japonsku a tradici mečů. V této zemi vycházejícího slunce spatřilo prvně světlo světa nespočet druhů nožů, které se vyrábí a používají po celém světě. V této kategorii naleznete pouze vybrané nože XinZuo, které se svým typem řadí mezi japonské nože. Nabízené typově japonské nože od XinZuo pochází jako všechny nože XinZuo z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém výroba nožů má již několik staletí trvající tradici. Důvod, proč jsou nabízené nože obecně označovány jako "japonské kuchyňské nože", je jejich původ vzniku, protože prvně byly historicky vyrobeny a navrženy japonskými mistry.
Japonské typy nožů v nabídce
Japonské nože Santoku
Nejoblíbenější je zcela jednoznačně japonský nůž Santoku, který patří i mezi nejprodávanější nože od XinZuo v tomto internetovém obchodě. Vyznačuje se svou univerzálností, se kterou je vhodný takřka pro všechny druhy surovin, dále důmyslným tvarem a praktickou přenositelností nakrájených surovin na čepeli.
Japonské nože Nakiri
Za japonský nůž na zeleninu se obecně považuje nůž Nakiri, Japonský nůž Nakiri je vhodný na sekání, krájení zeleniny a bylin. Poradí si snadno i velmi tvrdou kořenovou zeleninou. Nůž Nakiri rozeznáte od ostatních nožů na první pohled, podle dlouhé a značně široké čepele.
Japonské nože Gyuto
Třetí nabízený japonský typ nože je nůž Gyuto, který je považován za japonskou obdobu evropského šéfkuchařského nože a vyniká svým univerzálním použitím. Vhodný i na krájení masa.
Japonské kuchyňské nože v této kategorii produktů pochází z čínského města nožů Yangjiang a jsou vyrobeny z prémiové damaškové oceli nebo kvalitní německé oceli.

Santoku nůž XinZuo Yu B13S s čepelí z kvalitní německé oceli a rukojetí z ebenového dřeva.

Prémiový santoku nůž XinZuo Lan B37 7" je designovým skvostem s damaškovou čepelí a rukojetí z olivového dřeva. Mezi jeho přednosti patří skvělá ergonomie.

Speciální šéfkuchařský nůž Bunka japonského stylu z damaškové oceli a s ergonomickou designovou rukojetí. Součástí balení je i elegantní dřevěné pouzdro na čepel nože.

Santoku nůž XinZuo Ya B20 7" z damaškové oceli a s kvalitní dřevěnou rukojetí pro pohodlné krájení.

Santoku nůž XinZuo Yi B27 7" s čepelí z damaškové oceli a s rukojetí z kvalitního dřeva.

Santoku nůž XinZuo Feng B32 7.3" z damascénské oceli a s ručním opracováním čepele.

Ručně vyráběný santoku nůž XinZuo Yu B13D s 7" čepelí z damaškové oceli a kvalitní dřevěnou rukojetí z Ironwood.

Santoku nůž XinZuo Yu B13R 5" z kvalitní damaškové oceli a s ručním opracováním čepele.

Prémiový nakiri nůž HEZHEN PM8S se 6,8" čepelí z kompozitní oceli v retro stylu a tradiční rukojetí v japonském stylu.

Nůž japonského typu nakiri XinZuo Feng B32D 7.3" s čepelí z prémiové japonské damaškové oceli a ručně opracovaným ostřím ideální na krájení zeleniny. Zabalen v luxusní dřevěné...

Ručně vyráběný damaškový nakiri nůž XinZuo z řady B46D s unikátní čepelí vyrobenou vrstvením dvou různých damaškových ocelí a rukojetí z pevného dřeva v dárkové krabičce.

Elegantní nakiri nůž XinZuo Zhen PM8O s 7" velkou čepelí z damaškové oceli osmiúhelníkovou rukojetí v japonském stylu z olivového dřeva a buvolího rohu.
Zajímavosti o japonských typech nožů
✅Ostří japonských nožů – Víte, že velké množství japonských nožů má jednostranné ostří? Více se dozvíte v tomto článku.
✅Santoku nože – Santoku patří celosvětově mezi nejoblíbenější japonské nože. Je ideální na krájení zeleniny i velkých kusů masa.
✅Nože z japonské oceli – Patříme mezi vybrané výrobce nožů mimo Japonsko, kteří mají licenci na výrobu nožů z pravé japonské oceli.
✅Všechny kuchyňské nože – Pokud chcete prozkoumat kompletní nabídku všech druhů našich kuchyňských nožů.