Black Friday slevy až 30%🔥
Do soboty 30.11.
Doprava zdarma na výdejní místa
Black Friday slevy až 30%🔥
Do soboty 30.11.
Doprava zdarma na výdejní místa
Články s odpověďmi na nejčastější dotazy ohledně kuchyňských nožů XinZuo a slovíček pojmů, které Vás zajímají ve spojení s kuchyňskými noži a jejich příslušenstvím. V jednotlivých článcích naleznete stručné a jasné odpovědi v pár větách.
Často se nás ptáte, jaký je rozdíl mezi ocelí s laserovým damaškovým vzorem a skutečnou damaškovou ocelí, která je vyrobena vrstvením oceli při kování. Odpověď je jednoduchá: Skutečná damašková ocel se vyrábí kováním různých vrstev (například naše damaškové kuchyňské nože mají jádro damaškové oceli...
Tento článek vychází z nejčastějších dotazů, na které se nás ptáte v souvislosti s výrobou našich kuchyňských nožů. Jak zajišťujeme přesné tepelné zpracování svých nožů? V Xinzuo začínáme důkladným porozuměním materiálům, které používáme. Ve spolupráci s renomovanými výrobci oceli jsme vyvinuli vl...
Často se nás ptáte na recenze našeho e-shopu, značky nebo jednotlivých nožů, proto jsme pro vás vytvořili tento článek, ve kterém na jednom místě naleznete informace a odkazy na stránky s našimi recenzemi. Recenze nožů XinZuo naleznete na internetu v mnoha jazycích, protože prodáváme nože v mnoha st...
Udržet po celou dobu broušení kuchyňského nože správný úhel pro stejně naostřenou celou plochu ostří není žádná hračka, zvláště pro začátečníky. Naštěstí si lze vypomoci vodící lištou, se kterou i začátečníci snadno udrží úhel při broušení nože. Při nákupu brousícího kamene vybírejte model s vodicí ...
Úhel broušení kuchyňských nožů závisí na typu nože. Obecně lze říct, že tím nižší (ostřejší) úhel tím je nůž ostřejší. Evropské typy nožů bývají broušeny pod úhlem kolem 20°. Naopak asijské typy nožů bývají broušeny v současné době velmi oblíbeným japonským stylem pod úhlem 15° do písmene V. Poznám...
Jaký je mezi nimi rozdíl? Ve stručnosti žádný. Jedná se o tentýž typ oceli, jenž je historicky nazývána podle syrského města Damašek. Pro danou ocel se zažily oba názvy jak damašková, tak damascénská. Totožný kuchyňský nůž z damaškové oceli může být tedy označován i jako kuchyňský nůž z damascénské ...
Santoku je typ kuchyňského nože, jenž má historický původ v Japonsku. Vyznačuje se ikonickým tvarem s širší čepelí, jenž je zpravidla naostřena do písmene V pod úhlem 15°. Na trhu se prodávají santoku nože s čepelí z různých druhů oceli, přičemž mezi nejprémiovější patří santoku z damaškov...
Použití santoku nože je univerzální, ale japonští mistři kuchaři ho využívají především na přípravu zeleniny, ať do známých japonských polévek či jako přílohu k hlavním jídlům. Se zeleninou si snadno poradí díky jeho ikonické širší čepeli, na které ji lze po nakrájení i prakticky přen...