Doprava zdarma na vybraná výdejní místa
Japonský nůž - typ nože
Slovní spojení japonský nůž je ve světě nožů pojem sám o sobě. Vzhledem k dlouhé historii nožířství v Japonsku a tradici mečů. V této zemi vycházejícího slunce spatřilo prvně světlo světa nespočet druhů nožů, které se vyrábí a používají po celém světě. V této kategorii naleznete pouze vybrané nože XinZuo, které se svým typem řadí mezi japonské nože. Nabízené typově japonské nože od XinZuo pochází jako všechny nože XinZuo z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém výroba nožů má již několik staletí trvající tradici. Důvod, proč jsou nabízené nože obecně označovány jako "japonské kuchyňské nože", je jejich původ vzniku, protože prvně byly historicky vyrobeny a navrženy japonskými mistry.
Japonské typy nožů v nabídce
Japonské nože Santoku
Nejoblíbenější je zcela jednoznačně japonský nůž Santoku, který patří i mezi nejprodávanější nože od XinZuo v tomto internetovém obchodě. Vyznačuje se svou univerzálností, se kterou je vhodný takřka pro všechny druhy surovin, dále důmyslným tvarem a praktickou přenositelností nakrájených surovin na čepeli.
Japonské nože Nakiri
Za japonský nůž na zeleninu se obecně považuje nůž Nakiri, Japonský nůž Nakiri je vhodný na sekání, krájení zeleniny a bylin. Poradí si snadno i velmi tvrdou kořenovou zeleninou. Nůž Nakiri rozeznáte od ostatních nožů na první pohled, podle dlouhé a značně široké čepele.
Japonské nože Gyuto
Třetí nabízený japonský typ nože je nůž Gyuto, který je považován za japonskou obdobu evropského šéfkuchařského nože a vyniká svým univerzálním použitím. Vhodný i na krájení masa.
Japonské kuchyňské nože v této kategorii produktů pochází z čínského města nožů Yangjiang a jsou vyrobeny z prémiové damaškové oceli nebo kvalitní německé oceli.
Prémiový santoku nůž HEZHEN Master B30 7" s ručně opracovanou čepelí z damaškové oceli a s designovou ergonomickou dřevěnou rukojetí.
Santoku nůž XinZuo Yu B13S s čepelí z kvalitní německé oceli a rukojetí z ebenového dřeva.
Santoku nůž XinZuo Yi B27 7" s čepelí z damaškové oceli a s rukojetí z kvalitního dřeva.
Nakiri nůž XinZuo Rui B5 7.8" s čepelí z kvalitní německé oceli a rukojetí z ebenového dřeva na zeleninu a byliny.
Prémiový santoku nůž HEZHEN Master B30R 7" s ručně opracovanou čepelí z damaškové oceli a s designovou ergonomickou dřevěnou rukojetí.
XinZuo B35 Zhi 7" je santoku nůž vyrobený z prvotřídní německé oceli s rukojetí ze santalového dřeva.
Santoku nůž XinZuo Yu B13H 7" s čepelí z damaškové oceli a ručním opracováním. Rukojeť nože je z kvalitního ebenového dřeva.
Prémiový santoku nůž XinZuo Lan B37 7" je designovým skvostem s damaškovou čepelí a rukojetí z olivového dřeva. Mezi jeho přednosti patří skvělá ergonomie.
Praktický Santoku nůž XinZuo Yun B9H 7" s čepelí z damaškové oceli.
Santoku nůž XinZuo Ya B20 7" z damaškové oceli a s kvalitní dřevěnou rukojetí pro pohodlné krájení.
Speciální šéfkuchařský nůž Bunka japonského stylu z damaškové oceli a s ergonomickou designovou rukojetí. Součástí balení je i elegantní dřevěné pouzdro na čepel nože.
Nakiri nůž HEZHEN Master B30 7" s čepelí z prémiové damaškové oceli, ručním opracováním a ergonomickou rukojetí ideální na sekání zeleniny.